Hond uitlaten voor dummies

Een hond dient over het algemeen minimaal twee keer per dag, maar liefst drie maal per dag, uitgelaten te worden. Afhankelijk van het ras kan het zijn dat een hond wat vaker of langer uitgelaten moet worden.  De hond die de kans krijgt om buiten zijn energie te gebruiken, is daarna binnen rustig en luistert veel beter.
Ruim de ontlasting van uw hond op
Het lijkt zo simpel om met een poepzakje even de ontlasting van de hond op te ruimen. Toch wordt dat heel vaak niet gedaan en wordt er niet bij stilgestaan wat de gevolgen hiervan kunnen zijn:
⚫ verspreiding van virussen naar andere honden en darmparasieten naar de mens

⚫ hondenpoep op stoepen en in het gras gaat ten koste van het straatbeeld

⚫ een schoenzool met hondenpoep die op vloeren binnenshuis terecht komt geeft veel overlast
Ruim de ontlasting van uw hond dus altijd op door het in een plastic zakje in een vuilnisbak weg te gooien. Het is zó’n kleine moeite om rekening met andere honden en mensen in uw omgeving te houden.
Honden op de openbare weg dienen altijd aangelijnd te zijn. Het los laten lopen van een hond is op de openbare weg strafbaar. Bovendien bent u in geval van schade die door uw loslopende hond wordt veroorzaakt persoonlijk aansprakelijk.
Op drukke plaatsen met veel verkeer en/of veel mensen en op kruispunten kunt u het beste uw hond kort aan de lijn houden. Zo voorkomt u dat uw hond andere mensen en dieren lastig valt of gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt.
Dit artikeltje is tot stand gekomen op verzoek van bewoners, die last hebben van de hondenpoep in de wijk.